Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Red maple



1 μηνα πρην την ανοιξη βαζουμε τους σπορους σε ενα γuαλινο μπολ και το σκεπαζουμε με νερο σε θερμοκρασια δωματιου. Αφηνω τουw σπορους 24 με 48 ωρες, οχι παραπανω!.
Περνουμε μια χουφτα φυτωχωμα  και το βαζουμε κατω απο την βρυση μεχρι να βραχουν, στραγγiζουμε το νερο ωστε να ειναι υγρο αλλα οχι γεματο με νερο. Βαλτε το χωμα  μεσα σε μια πλαστικη σακουλα που κλεινει, αφαιρεστε τους σπορους απο το μπολ με το νερο και ξεπλυνετε τους κατω απο την βρυση με καθαρο νερο, τοποθετηστε μεχρι 3 σπορους στην πλαστικη σακουλα με το χωμα. Να καληφθουν οι σποροι , πρεπει να ειναι θαμενοι μεσα σε υγρο χωμα ωστε να φυτρωσουν. Τοποθετηστε αυτην την κρυα σακουλα στο πατωμα του ψυγειου. Οι σποροι πρεπει να κρατηθουν απο 34 εωσ 36 φαρναιτ για το λιγοτεο απο 35 εωσ 90 μερες. Ανοιγετε την πλαστικη σακουλα περιοδικα ωστε να σιγουρευτητε οτι εχει υγρασια στο χωμα, αν δεν εχει προσθεστε λιγο νερο.
Μετα απο 35 μερες μονο οταν εχεις σιγουρευτει οτι δεν θα εχει πολυ κρυο , (μπορεις να περιμενεις μεχρι και 55 μερες αν υπαρχει κινδυνος κρυου καιρου μεχρι της αρχικες μερες του καλοκαιριου).
Φυτεψε τους σπορους απο 1/4 μεχρι μια ιντσα, σιγουρεψου οτι οι σποροι εχουν καλυφθει και κρατα το χωμα υγρο μεχρι να φυτρωςουν οι σποροι...αναπτυσετε σε πυλοδες χωμα οχι σε αμμωδες χωμα , το χωμα θα πρεπει να ειναι υγρο αλλα να μην εχει πολυ νερο. Προτιμαει τον ηλιο αλλα αντεχει και την μερικη σκια... αναπτυσετε γρηγορα τα πρωτα 20 με 30 χρονια. Μπορει να ζησει απο 75 μεχρι 100 χρονια, να μην φυτευτει κοντα σε αλλα δεντρα γιατι μεγαλωνει γρηγορα και αποτρεπει τα υπολοιπα να αναπτυχθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου